Η Διεύθυνση Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας, της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού σας ενημερώνει ότι το αίτημα σας για επιχορήγηση δράσης σας στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος “Πολιτιστικές δράσεις και προγράμματα  που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους (έως 18 ετών)  εγκρίθηκε από τη Γνωμοδοτική Επιτροπή που συστήθηκε για το σκοπό αυτό.

Διάρκεια ισχύος του προγράμματος: Οκτώβριος 2021-Δεκέμβριος 2021
Ομάδα στόχου: παιδιά 12-16 ετών

Πρόκειται για μια σειρά μαθημάτων/εργαστηρίων βασικών γνώσεων τεχνών (δημιουργική γραφή, θέατρο/έκφραση, ζωγραφική/εικονογράφηση, μουσική) με θεματικό άξονα ρατσισμός/ξενοφοβία/πόλεμος. Το θεωρητικό πλαίσιο θα εξελίσσεται και θα αφομοιώνεται μέσα από την παραγωγή ενός σύνθετου πολυμεσικού προϊόντος με δημιουργίες των εκπαιδευόμενων και θα καταλήξει σε ένα ολοκληρωμένο τελικό προϊόν.

Αν αγαπάς το παιχνίδι, πιστεύεις στις Τέχνες και θέλεις να δημιουργήσεις με καμβά το χαρτί, το σώμα και τη φωνή σου και εργαλεία λέξεις, χρώματα, σχέδια, μουσική και υποκριτική, μη χάνεις χρόνο!

Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σχεδίασε ένα πρωτότυπο δημιουργικό πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους που θα σε συστήσει στον κόσμο της τέχνης με τον πιο άμεσο και διαδραστικό τρόπο.

Έμπειροι συγγραφείς, ζωγράφοι, ηθοποιοί, μουσικοί και δάσκαλοι δημιουργικής γραφής θα σε συνοδέψουν στο ταξίδι της δημιουργίας και της ανατροπής των στερεοτύπων.

Μέσα από την αλληλεπίδραση διδασκόντων και διδασκομένων θα προκύψουν ερωτήματα και ιδέες που θα καταλήξουν στη σύνθεση ενός συλλογικού καλλιτεχνικού προϊόντος.

Η δημιουργική αυτή διαδρομή αποτελείται από δέκα (10) μαθήματα που θα ξεκινήσουν στις 10/10 και θα ολοκληρωθούν στις 19/12. Τα μαθήματα  θα πραγματοποιούνται  Κυριακή απόγευμα, διαδικτυακά. 

Το κόστος είναι 30 ευρώ ανά συμμετέχοντα και 50 ευρώ συνολικά αν φέρεις και έναν φίλο σου μαζί!

Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες 12-16 ετών, όπου κι αν μένουν, ας σπεύσουν!

Προθεσμία εγγραφής: 10/10/2021

Αίτηση Συμμετοχής

Πληροφορίες  

Η Γραμματεία Κ.Π.Ε.Π.,

Μυρτώ Πατέρα

Τηλ.: 2310-211335 / 6971594605

Υπεύθυνη προγράμματος,

Ρία Φελεκίδου

Τηλ.:6932252000

ιστοσελίδα: http://www.www.koinonikoinst.com/

facebook: Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών

e-mail: koinonikopanep@gmail.com / myrtpat@gmail.com

instagram: koinonikopanepistimio