Project Description

Το Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδος, σε συνεργασία με τον κ. Κιόσογλου Ζαχαρία, σας προσκαλούν:

6Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ Κ.Ι.Ε.Π.Ε.

“DA” ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ, ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΑΛΤΙΝΟ ΣΤΙΣ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024.

———————————————————————-
Αναχώρηση από την Καβάλα (Δημοτικός κήπος) την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 13.00
Ξεκινάμε από την πόλη της Καβάλας στις 13.00 με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, για την παρακολούθηση του πολυβραβευμένου θεατρικού έργου του Ιρλανδού συγγραφέα Hugh Leonard “DA”, στο Θέατρο Αριστοτέλειον.
Άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 15.30, για να πιούμε καφεδάκι και να κάνουμε βόλτα στο Λευκό Πύργο, την Παραλία και το κέντρο της πόλης.
Έπειτα, θα συνεχίσουμε για το θέατρο, για να απολαύσουμε στις 18.00, το θεατρικό έργο «Da», του Ιρλανδού συγγραφέα Χιού Λέοναρντ με πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Βαλτινό, που σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας, σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου, μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στο ρόλο της μητέρας η Ταμίλα Κουλίεβα.
θα ζήσουμε όνειρα, συγκρούσεις, απογοητεύσεις και χαρές, το γέλιο και το κλάμα της ανθρώπινης ύπαρξης!
Υπόθεση:
Ο Τσάρλι Τάιναν, ένας εκπατρισμένος στο Λονδίνο συγγραφέας, παιδί υιοθετημένο, επιστρέφει στην πατρίδα του μετά το θάνατο του πατέρα του. Στο πατρικό του «ζωντανεύουν» οι γονείς του, ο νεαρός εαυτός του, ιδιαίτερες στιγμές, γεγονότα και κάποια πρόσωπα του παρελθόντος του, που σημάδεψαν τη ζωή του και τον επηρεάζουν ακόμα και στο παρόν του.
Ο «DA» (από το αγγλικό daddy) αποτελεί το πιο καθοριστικό πρόσωπο της ζωής του. Με μια κινηματογραφική ελλειπτική αφήγηση, αναπλάθονται κομμάτια μιας αναγνωρίσιμης οικογενειακής ζωής. Όνειρα, συγκρούσεις, απογοητεύσεις και χαρές έρχονται στο μυαλό του συγγραφέα και δημιουργούν «σκηνές» επί σκηνής. Το φανταστικό συνδέεται με το πραγματικό και γεννούν μια θεατρική πανδαισία χρωμάτων, ένα δυνατό παζλ αντιθετικών στιγμών, ένα σκηνικό σύμπαν, που η ανθρώπινη κραυγή εναλλάσσεται με τον ψίθυρο και το γέλιο με το κλάμα.
Στην αριστοτεχνικά δομημένη γραφή του Hugh Leonard, η καλοσύνη και η αγάπη είναι ο σταθερός αναμμένος φάρος που φωτίζει τα πολλαπλά σκοτάδια της καρδιάς και του μυαλού μας. Χθες, σήμερα, αύριο! Όσο θα υπάρχουν άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη, που λέγεται γη, ο DA του καθένα μας, θα οδηγεί στο δρόμο για μια καλύτερη ζωή, για ένα καλύτερο αύριο.
Συντελεστές:
Πρωταγωνιστούν:Γρηγόρης Βαλτινός, Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Σουξές, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Κωνσταντίνα Κλαψινού, Λάμπρος Κωνσταντέας, Βασίλης Παπαδημητρίου
Στο ρόλο της μητέρας: η Ταμίλλα Κουλίεβα
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 50 ευρώ (Στην τιμή περιλαμβάνονται: Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, κεράσματα μέσα στο λεωφορείο, τα εισιτήρια για τις μπροστινές θέσεις του θεάτρου (από την 1η- 6η σειρά) . Θα πραγματοποιηθούν 3 στάσεις κατά την επιστροφή: Ηρακλείτσα, Παλιό & Καλαμίτσα Καβάλας).
Οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη συμμετοχή σας.
Ημερομηνία συμμετοχής & πληρωμής: έως 15/02/2024
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: κ. Ζαχαρίας Κιόσογλου, Υπεύθυνος Καλλιτεχνικών Διαδρομών, τηλ.: 6996235690 & 6942062499
Σας περιμένουμε!!!