Project Description

Το Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδος σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην 3η καλλιτεχνική διαδρομή, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Απριλίου, με την παρακολούθηση του εμβληματικού έργου του Άρθουρ Μίλερ “Ψηλά από τη Γέφυρα”, στο θέατρο Αριστοτέλειον!
Αναχώρηση από την Καβάλα (Δημοτικός κήπος) την Κυριακή 23/4/2023 στις 13.30.
Άφιξη στη Θεσσαλονίκη και απολαμβάνουμε έναν όμορφο καφέ σε παραλιακά μαγαζιά της πόλης, σε κοντινή απόσταση από το θέατρο.
Συνεχίζουμε στις 18.00 με την παρακολούθηση της απογευματινής παράστασης του υπέροχου και εμβληματικού έργου του Άρθουρ Μίλερ «Ψηλά από τη Γέφυρα» στο θέατρο Αριστοτέλειον, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη, ενός σκηνοθέτη με πρωτοποριακή ματιά και βαθιά συγκινησιακή προσέγγιση.
Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου
Το έργο του Μίλερ ανέβηκε για πρώτη φορά στο Coronet στο Broadway, ως μονόπρακτο, το 1955. Ο Αμερικανός συγγραφέας το μεταποίησε σε δίπρακτο για τον Πίτερ Μπρουκ που το ανέβασε στο West End στο Λονδίνο το 1956.
Η υπόθεση στηρίζεται σε πραγματικό γεγονός στην Αμερική, στο Μπρούκλιν, τη δεκαετία του ´50, το οποίο είχε διηγηθεί ένας δικηγόρος στον Μίλερ. Πρόκειται για ένα δράμα με πινελιές αστυνομικού ύφους, και δομή αρχαίας ελληνικής τραγωδίας που πραγματεύεται το θέμα των ανθρωπίνων σχέσεων. Παράλληλα, σχολιάζονται οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της εποχής με τη μετανάστευση σε πρώτο πλάνο. Η ισορροπία μιας οικογένειας Ιταλών μεταναστών διαταράσσεται με την άφιξη στενών συγγενών που μπήκαν λαθραία στη χώρα. Ο πάτερ φαμίλιας Έντι Καρμπόνε, φορτοεκφορτωτής δουλεύει σκληρά για να συντηρήσει τη γυναίκα του Μπεατρίς και την ανιψιά της Κάθριν. Ο έρωτας της νεαρής κοπέλας με το λαθρομετανάστη Ροντόλφο ανοίγει τους ασκούς του αιόλου.
Λίγα λόγια για την παράσταση
Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλερ, «Ψηλά απ’ τη Γέφυρα» στο θέατρο Αριστοτέλειον.
Ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Έντι Καρμπόνε, ζωντανεύει τον τραγικό ήρωα, που το ανομολόγητο πάθος του για την νεαρή ανηψιά της γυναίκας του, πυροδοτεί μια συγκλονιστική εσωτερική σύγκρουση, η οποία τον οδηγεί στην αυτοκαταστροφή του.
Η Ιωάννα Παππά υποδύεται την Μπέατρις, τη σύζυγο του Έντι, η οποία καταλαβαίνει τι του συμβαίνει και προσπαθεί μέχρι τελευταία στιγμή να τον βοηθήσει να βγει απ’ το αδιέξοδο του.
Τον ρόλο του Αλφιέρι, δικηγόρου αλλά και αφηγητή της παράστασης, ερμηνεύει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος.
Ο Δημήτρης Καπετανάκος, στον ρόλο του Μάρκο, ενός από τους δυο μετανάστες που φιλοξενεί η οικογένεια Καρμπόνε στο σπίτι της.
Στους ρόλους των δύο νέων που γνωρίζονται και ερωτεύονται, ο Μιχάλης ΠανάδηςΡοντόλφο, αδελφός του Μάρκo – και η πρωτοεμφανιζόμενη Ευγενία Ξυγκόρου –Κάθριν, ανηψιά του Έντι.
Ταυτότητα παράστασης
Απόδοση – Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης
Πρωταγωνιστούν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ιωάννα Παππά, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Δημήτρης Καπετανάκος, Μιχάλης Πανάδης, Ευγενία Ξυγκόρου
Κοστούμια: Dante
Φωτισμοί – Σκηνικός Χώρος – Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης
Φωτογραφίες προβών: Ελίνα Γιουνανλή
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 55 ευρώ (Στην τιμή περιλαμβάνονται: Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, κεράσματα μέσα στο λεωφορείο και το εισιτήριο στις πρώτες θέσεις του θεάτρου. Θα πραγματοποιηθούν 4 στάσεις κατά την επιστροφή: Πέραμος, Ηρακλείτσα, Παλιό & Καλαμίτσα Καβάλας).
Οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη συμμετοχή σας.
Ημερομηνία συμμετοχής & πληρωμής: έως 13/04/2023
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: κ. Ζαχαρίας Κιόσογλου, Υπεύθυνος Καλλιτεχνικών Διαδρομών Κοινωνικού Ινστιτούτου Ενεργών Πολιτών Ελλάδος, τηλ.: 6996235690 & 6942062499