Project Description

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
2η Καλλιτεχνική Διαδρομή 2023-2024
(Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023)
«Το έκτο πάτωμα» στο Θέατρο Αριστοτέλειον

 

Αναχώρηση από την Καβάλα (Δημοτικός κήπος) την Κυριακή 19/11 στις 14.30.

Ξεκινάμε από την πόλη της Καβάλας στις 14.30 με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Το έκτο πάτωμα» του Αλφρέντ Ζερί, στο Θέατρο Αριστοτέλειον. Θα ακολουθήσει στάση για ένα χαλαρό καφεδάκι στο κέντρο της πόλης και ύστερα θα συνεχίσουμε στις 19.00 για το θέατρο, για να απολαύσουμε την κωμική αυτή παράσταση με ένα καστ σπουδαίων ηθοποιών.

Λίγα λόγια τη θεατρική παράσταση

Τριάντα δύο χρόνια μετά την θρυλική πλέον παρουσίαση του στο θέατρο «Περοκέ» (1991-92) ο Γιώργος Βάλαρης σκηνοθετεί και αναβιώνει τη μουσική παράσταση «Το έκτο πάτωμα» με ένα επιτελείο σπουδαίων καλλιτεχνών. Με άξονα την κωμωδία που χαρακτηρίζει την επιτυχημένη διασκευή της Άννας Παναγιωτοπούλου στο δημοφιλές έργο του Αλφρέντ Ζερί -που έχει μεταφραστεί και παιχτεί με τεράστια επιτυχία σχεδόν σε όλο τον κόσμο από το 1938 ως σήμερα- ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Λίνα Νικολακοπούλου δημιούργησαν ίσως τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που ακούστηκαν ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες σε θεατρική παράσταση, ( «Τι ώρα είναι, τι μέρα είναι και ποιά χρονιά», «Το τραγούδι της κουτσομπόλας», «Το τραγούδι της ζήλειας», «Η κουπαστή» κ.α.).

Η υπόθεση του έργου διαχρονική και ιδιαίτερα επίκαιρη σήμερα. Την δεκαετία του ’30 οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας στο Παρίσι, ζουν χτυπημένοι από την κρίση της εποχής. Η καθημερινότητα των ενοίκων του έκτου Πατώματος, ξεδιπλώνεται μέσα από τους έρωτες, τις συγκρούσεις, τους ατελείωτους καυγάδες, τα συνεχή περιστατικά, αλλά και τα όνειρα που κάνει ο καθένας για την ζωή του.

Όνειρα μικρά και μεγάλα, όνειρα που δίνουν σε κάθε άνθρωπο τη δύναμη να αντέξει τις δυσκολίες της καθημερινότητάς. Μόνο που μέσα στην πορεία του έργου, οι ήρωες θα συνειδητοποιήσουν ότι πάνω και πέρα από τα όνειρα -που δυστυχώς τόσο σπάνια γίνονται πραγματικότητα- υπάρχει η αγάπη, η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η αίσθηση ότι παραμένουμε ενωμένοι απέναντι σε κάθε δυσκολία. Και μόνο μέσα από αυτή την αίσθηση μπορούμε να βγούμε αληθινοί νικητές στο παιχνίδι της ζωής.

01

02

03

 

Ταυτότητα παράστασης:
Συγγραφέας: Αλφρέντ Ζερί

Διασκευή: Άννα Παναγιωτοπούλου – (Πλάτων Μαυρομούστακος) (Γιώργος Βάλαρης και ο θίασος) Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης

Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Χάρης Σουλιώτης

Σχεδιασμός φωτισμού: Λευτέρης Παυλόπουλος

Χορογραφία: Μάρκος Γιακουμόγλου

Μουσική ενορχήστρωση: Δημήτρης Ανδρεάδης
Πρωταγωνιστούν (με σειρά εμφάνισης):
Υρώ Μανέ (Ζερμαίν Λεσκαλιέ), Κώστας Μακεδόνας (Μαξ Λεσκαλιέ), Ελένη Καστάνη (Κυρία Μαρέ), Δανάη Λουκάκη (Ζαν), Μαριαλένα Ροζάκη (Εντβίζ Οσπώ), Αρμάν Εδουάρδος Μενετιάν (Ζοζό), Βασίλης Αθανασόπουλος (Ζονβάλ), Σταύρος Παρχαρίδης (Γιατρός), Ευαγγελία Μουμούρη (Η κυρία με τα γκρι) και ο Δημήτρης Πιατάς (Οσπώ)
Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου είναι

«Το Πνεύμα του Έκτου Πατώματος»

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Πιάνο: Δημήτρης Κίκλης

Ακουστικό μπάσο: Αποστόλης Παρασκευαίδης

Ακορντεόν: Άρτεμις Βαβάτσικα

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 50 ευρώ
Στην τιμή περιλαμβάνονται: Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, κεράσματα μέσα στο λεωφορείο και τα εισιτήρια της θεατρικής παράστασης. Θα πραγματοποιηθούν 3 στάσεις κατά την επιστροφή: Ηρακλείτσα, Παλιό & Καλαμίτσα Καβάλας.

Οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη συμμετοχή. σας.

Ημερομηνία συμμετοχής & πληρωμής : έως 30 Οκτωβρίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: κ.Ζαχαρίας Κιόσογλου, Υπεύθυνος Καλλιτεχνικών Διαδρομών Κοινωνικού Ινστιτούτου Ενεργών Πολιτών Ελλάδος, τηλ.: 6996235690 & 6942062499