Project Description

Το Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδος

πραγματοποίησε στις 14/5/2023 εκδήλωση στη Βέροια, αφιερωμένη σε όλες τις μανούλες γης και ουρανού, με την υποστήριξη του Δήμου Βέροιας και ΚΕΠΑ Βέροιας.

Η εκδήλωση “Μάνα, Μητέρα, Μαμά” πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας την Κυριακή 14 Μαΐου, Γιορτή της Μητέρας. Μιας γιορτής που μας θυμίζει πως ήρθαμε στον κόσμο κι αποτίει φόρο τιμής, ευγνωμοσύνης κι αγάπης στην γυναίκα που μας έφερε στη ζωή ή που μας έδωσε ζωή κι αποτελεί το κέντρο του κόσμου μας.

Η Υπεύθυνη Ελλάδος του Κ.Ι.Ε.Π.Ε., κα Σταυρούλα Χρυσοπούλου, χαιρέτισε και συντόνισε την εορταστική εκδήλωση, η οποία αφιερώθηκε προς τιμήν και εις μνήμη της αγαπημένης και πολύτιμης συνεργάτη μας, κα Πάττυ Παπαδήμου. Για το αξιόλογο έργο της και την ανιδιοτελή προσφορά της απονεμήθηκε στο σύζυγο της, κ. Θεοδωρίδη Δημήτρη, ευχαριστήριο.

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας Φύλων Δήμου Βέροιας, κα Συρμούλα Τζήμα, η Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Ημαθίας, κα Αναστασία Αλεξοπούλου Παυλίδου, ο Αρχιμανδρίτης, κ. Παύλος Σταματάς, ο Διευθυντής του 6ου Δ. Σχ. Βέροιας και πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ, κ. Δημήτρης Πυρινός και η Συντονίστρια της Βέροιας, κα Μάρθα Κουτσιμανή, της οποίας ιδέα και πρωτοβουλία ήταν η διοργάνωση της αποψινής εκδήλωσης. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την παρουσία, τη στήριξη & τη συνδρομή τους στο έργο του Κ.Ι.Ε.Π.Ε. .

Ακολούθησε η συγκινητική ομιλία «Μάνα σημαίνει αγάπη» της Δρ. Χατζηνικολάου Σοφίας, Επικεφαλής Κ.Ι.Ε.Π.Ε., Σύμβουλος Εκπαίδευσης Π.Ε., Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η Δρ. Χατζηνικολάου Σοφία μίλησε για τη μητρική φιγούρα ως σύμβολο ανιδιοτελούς προσφοράς και άφθαρτης αγάπης μέσα στους αιώνες. Παρουσίασε, παράλληλα, τις διαφορετικές εκφάνσεις που χαρακτηρίζουν τον ρόλο της μάνας, έναν ρόλο που είναι επιφορτισμένος με μεγάλη ευθύνη, πολλές δυσκολίες και απαιτεί καθημερινές θυσίες.

Μια απολαυστική σκηνή – συνομιλία στο τηλέφωνο, μάνας και κόρης έλαβε χώρα από την Δρ. Χατζηνικολάου Σοφία και την Γραμματέα του Κ.Ι.Ε.Π.Ε., Δώρα Μιχαλούδη, που αναδεικνύει με ρεαλιστικό και κωμικό τρόπο την Ελληνίδα- σούπερ ήρωα Μάνα.

Στη συνέχεια, η Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στις Τεχνικές Κλινικής Συνέντευξης και στην Ψυχοδιαγνωστική, MSc στην Κλινική Ψυχική Υγεία, κα Σοφία Γεωργιάδου, ανέπτυξε την ομιλία της με τίτλο: «Η μάνα..το στήριγμα του κόσμου».

Η κα Γεωργιάδου Σοφία μίλησε για την πρόσφυγα – μάνα, φέρουσα και κληροδοτούσα το προσφυγικό τραύμα, τη μάνα στήριγμα, βράχο στους αιώνες.

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά, με τη συμμετοχή της ορχήστρας και χορωδίας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ημαθίας, που με την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου, κ. Ιορδάνη Κουτσιμανή, ερμήνευσαν τραγούδια της ξενιτιάς. Συνόδευσαν: Κουτσιμανής Ιορδάνης, ούτι – φωνή, Πανανόπουλος Φώτης, κρουστά.

Στο τέλος, προσφέρθηκαν γλαστράκια σε όλες τις παρευρισκόμενες μητέρες, ευγενική χορηγία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας, κ. Παπαδόπουλου Βασίλειου.

Ακολούθησε φαγητό, πολύς χορός και τραγούδι σε μαγαζί της Βέροιας, όπου συγκεντρώθηκαν το Δ.Σ, σπουδαστές και φίλοι του Κ.Ι.Ε.Π.Ε.. Η ημέρα έκλεισε με χαρούμενα πρόσωπα, πλούσιες αγκαλιές και τις καλύτερες αναμνήσεις.

Ευχαριστούμε πολύ για την κάλυψη της εκδήλωσης και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό τον Pliroforiodotis.gr – Πληροφοριοδότης και www.verianet.gr.

Σας ευχαριστούμε θερμά όλους για τη στήριξη, την εμπιστοσύνη και τη συμμετοχή σας στο έργο του Κ.Ι.Ε.Π.Ε.. Αποτελούμε όλοι τους συνδετικούς κρίκους μιας δεμένης αλυσίδας, που στόχο έχει να προάγει πάντα το Κοινό Καλό.

https://www.pliroforiodotis.gr/…/87596-ekdilosi-gia-tin…

Μπορείτε να παρακολούθησετε την εκδήλωση: