Project Description

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Κ.Π.Ε.Π. 2021-2022

 • Μάρτιος 2021

 • Συμμετοχή του τμήματος «Δημιουργική Γραφή Ενηλίκων» στη δράση της ομάδας των Παραμυθάδων για την ημέρα της αφήγησης. Οι παραμυθάδες αποτελούν μια ομάδα με πλήθος δράσεων ιδιαίτερα γνωστή στην πόλη της Καβάλας. Οι σπουδαστές μας, με την καθοδήγηση της συντονίστριας του τμήματος Έφης Λοϊζά και της διδάσκουσας Δημιουργικής Γραφής Μάρτζη Κοντέσσα δημιούργησαν «Μπερδεμένες Ιστορίες» οι οποίες στη συνέχεια ηχογραφήθηκαν και είναι πλέον διαθέσιμες προς ‘’ανάγνωση’’.

8 Μαρτίου

Δράση για την Ημέρα της Γυναίκας μέσα από τη χριστιανική ματιά και εμπειρία με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας το Αύριο με Θάρρος».

Μια από τις ομιλήτριες ήταν και η Δρ. Μαρία Πλατσίδου η οποία δίνει και την εξής συμβουλή: Φροντίζω το παρόν για να έχω μέλλον!

10 Μαρτίου

Παράλληλη δράση του Κ.Π.Ε.Π.: Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Σεξουαλική Κακοποίηση: Από το τραύμα στην απόδοση δικαιοσύνης» από το Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων “Βία-Στοπ”, σε συνδιοργάνωση με τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και το Εργαστήρι Ιατροδικαστικών Επιστημών του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ.

Ο στόχος ήταν η παρουσίαση του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης, από βιωματικές εμπειρίες, στην εμπειρία της καταγγελίας, στα πρωτόκολλα εξέτασης του θύματος, στη δίκη και τέλος στη θεραπεία του δράστη.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κ. Γιάννα Χορμόβα.

 • Απρίλιος 2021

9 Απριλίου

Πραγματοποίηση δωρεάν, διαδικτυακής ημερίδας με θέμα ”Προστασία από τους κινδύνους του Διαδικτύου” με τον εξαιρετικό συγγραφέα Best Sellers σε θέματα πληροφορικής κ. Βαγγέλη Γκιμπερίτη.

Ένα επίκαιρο θέμα με χρήσιμες συμβουλές για όλους και κυρίως για γονείς και κηδεμόνες. Έγινε αναφορά για όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου, πώς να αποφεύγει τις στημένες παγίδες και πώς μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του αλλά και τα παιδιά του. Αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν θέματα όπως επικίνδυνες ιστοσελίδες, προστασία, εκβιασμοί, διακίνηση παράνομου και επικίνδυνου υλικού, σεξουαλική παρενόχληση, παιδική πορνογραφία, ασφάλεια δεδομένων, κωδικοί πρόσβασης, προφυλάξεις και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα κ.λπ.

18 Απριλίου

Πραγματοποίηση διαδικτυακής συνέντευξης στον γιατρό Ιωάννη Μπουχέλο σχετικά με τον εμβολιασμό κατά τον covid 19.

Συζητήθηκαν και απαντήθηκαν τα παρακάτω ερωτήματα:

Εμβολιασμός. Μπορώ να προετοιμάσω τον εαυτό μου πιο πριν έτσι ώστε να μην έχω παρενέργειες από αυτό;

Εμβολιασμός: Τι μπορώ να κάνω μετά από αυτό έτσι ώστε να μην έχω παρενέργειες από αυτό;

Εμβολιασμός. Δεν θέλω να εμβολιαστώ. Τι μπορώ να κάνω για να θωρακίσω το ανοσοποιητικό μου αλλιώς;

Η συνέντευξη ήταν ελεύθερη για να την παρακολουθήσει μέσω Zoom όλοι όσοι το επιθυμούσαν.

23 Απριλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου το Κ.Π.Ε.Π. σε συνεργασία με την κ. Κοντέσσα Μάρτζη πραγματοποίησε Συνάντησης – Διάλεξης – Εργαστηρίου. Με την παρουσία του μας τίμησε ο συγγραφέας Διαμαντής Άξιώτης! Η συγκεκριμένη ημερίδα απευθυνόταν σε παλαιούς και ενεργούς σπουδαστές καθώς και όσους έχουν παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια Δημιουργική Γραφή.

 • Μάιος 2021

18 Μαϊου

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+ , απονέμει στο Κ.Π.Ε.Π. τη Διαπίστευση Erasmus στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ERASMUS ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

(ΙΚΥ)

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+ , σας απονέμει τη Διαπίστευση Erasmus με κωδικό 2020-1-EL01- KA120-ADU-094733 προκειμένου να έχετε απλουστευμένη πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 του νέου προγράμματος (2021-2027) στον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

25 Μαϊου

Συμμετοχή του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών στο Δήμο Καβάλας στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821!

Ο Δήμος Καβάλας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, προχώρησε σε μια σπονδυλωτή παραγωγή με λόγο (μικρά αυτοτελή αφηγήματα), εικόνα, μουσική και τραγούδι.

“Οι Ήρωες του ’21”

Κείμενο: Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών και ανάγνωση από την κ. Σταυρούλα Χρυσοπούλου.

26 Μαϊου

Γνωστοποίηση συνεργασίας του Κ.Π.Ε.Π. με τη HELPHELLAS με στόχο να έρθουν σε επαφή εκείνοι που θέλουν να βοηθήσουν -οι οποίοι είναι συνήθως επιστήμονες ανθρωπιστικών επαγγελμάτων- με εκείνους που θέλουν βοήθεια.

 • Ιούνιος 2021

15 Ιουνίου

Γνωστοποίηση συνεργασία του Κ.Π.Ε.Π με την Ακαδημία Εθελοντισμού «HELPHELLAS» στον τομέα της ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ με τη δημιουργία του ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ " ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΑΝΤΑ"!

Στόχος αυτού του εθνικού δικτύου εθελοντών τρίτης ηλικίας (άνω των 60 ετών) σε κάθε Δήμο είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των πολιτών που αποσύρονται επαγγελματικά από την ενεργό δράση μετά την συνταξιοδότησή τους και η θετική κινητοποίησή τους, όπως και η παράταση της ζωτικότητάς τους σε νέους ενεργούς ρόλους στην κοινωνία των πολιτών.

17 Ιουνίου

Διαδικτυακή Ημερίδα από το Σικιαρίδειο Ίδρυμα με θέμα «Σικιαρίδειον ΄Ίδρυμα 2021: Παροχή υπηρεσιών και προοπτικές στον τομέα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ένταξης». Η εισήγηση πραγματοποιήθηκε από τη Δρ. Χατζηνικολάου Σοφία, Επικεφαλής του Κ.Π.Ε.Π. και Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η Ημερίδα διεξήχθη μέσω του προγράμματος Zoom.

22 Ιουνίου

Πραγματοποίηση 2ης Συνάντησης με τους υπόλοιπους εταίρους προγράμματος Erasmus με θέμα "Επεξεργασία και ενσωμάτωση του πολυτομεακού προγράμματος στην εκπαίδευση των παιδιών". Η συνάντηση έκλεισε με μεγάλη επιτυχία δίνοντας τους νέους στόχους και ημερομηνίες συνάντησης. Ανταλλάχθηκαν παραδοσιακά δώρα της χώρας μεταξύ των εταίρων!!

30 Ιουνίου

Το τμήμα Δημιουργικής Γραφής εξ αποστάσεως πραγματοποίησε τη τελευταία εισήγηση για τη φετινή χρονιά. "Οι προσωπικές μας ιστορίες μας ταξίδεψαν " με εισηγήτρια την κα Πάττυ Παπαδήμου. Ο κ. Βαγγέλης Ηλιόπουλος μας τίμησε με την παρουσία και με τις ευχές του.

 • Ιούλιος 2021

5 Ιουλίου

Τελευταίο διαδικτυακό μάθημα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών στο τμήμα Αγωγή Υγείας.

9 Ιουλίου

Απονομή βεβαιώσεων του τμήματος Δημιουργικής Γραφής του Κ.Π.Ε.Π. την.

Η τελευταία μας εισήγηση έγινε δια ζώσης τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας στο όμορφο μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα.

10 Ιουλίου

Τμήμα Θεραπευτικές Τεχνικές και Τμήμα Αυτογνωσίας του Κ.Π.Ε.Π Καβάλας.

Αντάμωση και πάλι με τους σπουδαστές μας συνδυάζοντας το τελευταίο μάθημα δια ζώσης με την απονομή της Επίσημης Βεβαίωσης Ετήσιας Επιμόρφωσης. Έγινε ο Απολογισμός της χρονιάς, ανακοινώθηκαν οι νέες καινοτόμες και ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες σε προγράμματα δια ζώσης και εξ αποστάσεως, συνεργασίες στρατηγικής σημασίας και σημαντικές διακρίσεις/συμμετοχές του εκπαιδευτικού μας φορέα.

10 Ιουλίου

Τμήμα Ψυχολογίας Καβάλας, Δοξάτου, Ξάνθης του Κ.Π.Ε.Π.

Στιγμές ξεχωριστές, συγκινησιακές...

Μια μεγάλη αγκαλιά και μια επιθυμία να ιδωθούν, να βρεθούν από κοντά οι σπουδαστές των τριών περιοχών του Κ.Π.Ε.Π.

Αντάμωση και πάλι με τους σπουδαστές μας συνδυάζοντας το τελευταίο μάθημα δια ζώσης με την απονομή της Επίσημης Βεβαίωσης Ετήσιας Επιμόρφωσης.

12 Ιουλίου

Απονομή Βεβαιώσεων για την Τέχνη της Διαπραγμάτευσης του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών Καβάλας. Σε μία χρονιά πανδημίας αποδείξαμε ότι οι δυσκολίες είναι για να τις ξεπερνάμε. Είχαμε την ευκαιρία των διαδικτυακών συναντήσεων μας, των υπέροχων εισηγήσεων και των εποικοδομητικών συζητήσεων.

 • Αύγουστος 2021

 • Το Κ.Π.Ε.Π συμπορεύτηκε και συνεργάστηκε με τη δράση και τις πρωτοβουλίες του Δήμου Καβάλας, με στόχο την ανακούφιση των πυρόπληκτων συμπολιτών μας. Όσοι σπουδαστές, μέλη, φίλοι του Κ.Π.Ε.Π επιθυμούν να συμμετέχουν στη στήριξη αυτή σας παραθέτω παρακάτω την ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας για τα είδη που έχουν ανάγκη

 • Σεπτέμβριος 2021

Συνεργασία του Κ.Π.Ε.Π. με την Ακαδημία Εθελοντισμού για τη στήριξη της Τρίτης Ηλικίας στη Χώρα μας δημιούργησε το ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΑΝΤΑ".

Επικεφαλής του δικτύου αυτού είναι η Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου και ταυτόχρονα είναι και θεματική Υπεύθυνη του Τομέα Τρίτης Ηλικίας της Ακαδημίας Εθελοντισμού.

 • 13 Σεπτεμβρίου

  1η Καλλιτεχνική Διαδρομή του Κ.Π.Ε.Π σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Καλλιτεχνικών Διαδρομών κ. Ζαχαρία Κιόσογλου, στο θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη. Σπουδαστές, μέλη και φίλοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν δύο κορυφαίους ερμηνευτές την Μαρινέλλα και τον Μάριο Φραγκούλη.

 • Διαμονή στη Σκιάθο με όλων των στελεχών του (Επικεφαλείς - Υπεύθυνοι- Συντονιστές Γραμματεία - Συνεργάτες) από όλη την Ελλάδα με σκοπό την εκπαίδευση, την ενημέρωση στα νέα προγράμματα και θεματικές ,την ψυχαγωγία, την γνωριμία, την προσωπική επαφή. Πραγματοποιήθηκαν εκπαιδεύσεις, οι νέες συνεργασίες του Κ.Π.Ε.Π., καθώς και ανακοινώσεις για τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

22 Σεπτεμβρίου

Συμμετοχή στο 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας με θέμα ''ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ". Τον εκπαιδευτικό φορέα (Κ.Π.Ε.Π.) εκπροσώπησε η κ. Κατερίνα Χατζηδημητρίου, Εκπαιδευτικός (Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων), Msc Α.Π.Θ., Εκπ/τρια Ενηλίκων του Κ.Π.Ε.Π. & Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

 • Οκτώβριος 2021

Συμμετοχή στο 12ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγου Γυναικών "Οι Κόρες των Κυκλάδων" που πραγματοποιήθηκε στην Πάρο, με τίτλο εισήγησης "Η εκπαίδευση μέσω του Κ.Π.Ε.Π. με την Ενεργή Κυκλαδίτισσα Γυναίκα & τη Διαχείριση της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς" με πρωτοβουλία της Υπεύθυνης Συντονίστριας του Κ.Π.Ε.Π. στο Ν. Κυκλάδων κ. Σταυράκη Βίκη.

Συνάντηση στελεχών του Κ.Π.Ε.Π. με τη Βουλευτή Ν. Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογιού, ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά και εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν την περιφέρεια της.

19 Οκτωβρίου

Παρουσίαση από την εισηγήτρια Δημιουργικής Γραφής Καβάλας, για τα οφέλη της δημιουργικής γραφής.

26 Οκτωβρίου

Έναρξη του πρώτου μαθήματος του προγράμματος "ΑΓΑΠΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΝΩ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ" σε συνεργασία με το Σικιαρίδειο Ίδρυμα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το καλωσόρισμα ανέλαβε η Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου που μετέφερε τη θετική της ενέργεια, δημιουργώντας αμέσως ένα ευχάριστο και οικείο κλίμα στη νέα ομάδα.

Η Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος, η αγαπημένη μας Ρία Φελεκίδου με την ζέστη συντροφιά της γλυκιάς Ζωής Καραγεωργίου αλλά και του διακεκριμένου συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου υποδέχθηκαν με χαρά τους μικρούς μας φίλους. Μαζί έκαναν τα πρώτα βήματα στον άγνωστο αλλά ενθουσιώδη κόσμο της δημιουργικής γραφής.

30 Οκτωβρίου

1η Διαδικτυακή Συνάντηση των Εθελοντών του προγράμματος κοινωνικής υποστήριξης “HELP THE PEOPLE”. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υποστήριξης απέναντι σε όσους θέλουν βοήθεια σε πολλαπλά επίπεδα της καθημερινότητας, αλλά και με μια ετοιμότητα να ανταποκριθούμε σε θέματα ψυχικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης των συνανθρώπων μας σε φυσικές καταστροφές.

 • Νοέμβριος 2021

1 & 3 Νοεμβρίου

Η πρώτη, διαδικτυακή συνάντηση με τους Επικεφαλής, Υπεύθυνους , Συντονιστές & Σπουδαστές του Κ.Π.Ε.Π.

Την επίσημη έναρξη ξεκίνησε η Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου αναφέροντας το σκοπό, τους στόχους του Κ.Π.Ε.Π, της στρατηγικής σημασίας συνεργασίες, δράσεις, ημερίδες που θα υλοποιηθούν άμεσα ώστε να παραμένουμε πάντα ΕΝΕΡΓΟΊ ΠΟΛΙΤΕΣ.

8 Νοεμβρίου

Σεμινάριο με θέμα: «Το Νόημα της Δια Βίου Μάθησης». Η έννοια της Δια Βίου Μάθησης γίνεται ολοένα και πιο σημαντική και για τον λόγο αυτό σας προσκαλούμε στο σεμινάριο με τίτλο «Το Νόημα της Δια Βίου Μάθησης». Με ποιο τρόπο μπορούμε να μαθαίνουμε πάντα και παντού; Γιατί η γνώση μας βοηθάει στην ανάπτυξη της ενδοσκόπησης. Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που τέθηκαν προς απάντηση στη συγκεκριμένη παρουσίαση, με εισηγήτρια τη Δρ. Νανά Τσουμάκη μέσω του προγράμματος Zoom.

12 Νοεμβρίου

Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Ο ΜΑΖΙΜΠΟ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ» με εισηγήτρια την παιδοψυχολόγο υγείας και ψυχοθεραπεύτρια, Ασημίνα Αγγελίδου, στις, στη "Μυροβόλος 'Άνοιξις". Προλόγισε η Δρ. Χατζηνικολάου Σοφία.

 • Δεκέμβριος 2021

6 Δεκεμβρίου

Πρόσκληση της Ακαδημίας Εθελοντισμού και του Κ.Π.Ε.Π. στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού «Τιμούμε τον Ανώνυμο Εθελοντή» στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

11 Δεκεμβρίου

2η Καλλιτεχνική συνάντηση του Κ.Π.Ε.Π. σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Καλλιτεχνικών Διαδρομών, κ. Ζαχαρία Κιόσογλου.

Θέατρο "Βαβυλωνία" στη Μονή Λαζαριστών & Μουσείο Ψευδαισθήσεων στα Λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη.

1 – 15 Δεκεμβρίου

Το Κ.Π.Ε.Π. διοργάνωσε δύο δράσεις με αφορμή την έλευση της χριστουγεννιάτικης περιόδου:

1) Συνεργασία με τον Σύλλογο «ΠΝΟΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, προσφορά παιχνιδιών σε καλή κατάσταση, τα οποία μοιράστηκαν σε παιδιά οικογενειών που τα έχουν ανάγκη, είτε αποστολή δωροεπιταγής σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό.

2) Συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου στο τραπέζι της Αγάπης, όπου καθημερινά προσφέρουν φαγητό σε πολλά άτομα και εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε με το δικό μας τρόπο. Προσφορά τροφίμων για οικογένειες που τα έχουν ανάγκη ή και προσφορά δωροεπιταγών, οι οποίες εξαργυρώθηκαν από τις αντίστοιχες οικογένειες.

 • Φεβρουάριος 2022

14 Φεβρουαρίου

Δωρεάν παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δρ. Φλαμούρη Δημήτρη, με τίτλο «Το παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της ζωής» Η παρουσίαση έγινε από τη Δρ. Χατζηνικολάου Σοφία, Τ. Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Επικεφαλής Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών, Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ο συγγραφέας. Η παρουσίαση έγινε μέσω του προγράμματος Zoom.

- Ποιο είναι το νόημα της ζωής;

- Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω το άγχος;

- Πώς να έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση;

Ερωτήματα όπως τα παραπάνω και άλλα ...

απαντώνται στο νέο βιβλίο του Δημήτρη Φλαμούρη για να Ζούμε τη Ζωή μας καλύτερα στην πράξη!!!

 • Μάρτιος 2022

2 Μαρτίου

1η Διαδικτυακή Συνάντηση για το πρόγραμμα Εθελοντισμού, της Ακαδημίας Εθελοντισμού, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών, το International Forum Training και την Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτών Ενηλίκων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χωρίζεται σε 3 Level και με την επιτυχή ολοκλήρωσή τους οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν πιστοποίηση παρακολούθησης.

21 Μαρτίου

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Η Κλιματική Αλλαγή και οι Επιπτώσεις της» με εισηγητή τον κ. Βαγγέλη Γκιμπερίτη, γεωλόγο, συγγραφέα και πληροφορικό. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε μέσω του προγράμματος Zoom.

 • Απρίλιος 2022

9 Απριλίου

1η Καλλιτεχνική Διαδρομή 2022

(9 Απριλίου 2022)

Θέατρο «Παγίδα» στο Θέατρο Αριστοτέλειο

Έκθεση Loustas – Πορτρέτα

Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης Casa Bianca.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΘΕΣΗΣ

Μια μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Κώστα Λούστα -ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της πόλης αλλά και της Ελλάδας- ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση με τίτλο "Loustas – Πορτρέτα" περιλαμβάνει 50 αντιπροσωπευτικά έργα από τη σειρά 80+1 Πορτρέτα Προσωπικοτήτων της Θεσσαλονίκης του Κώστα Λούστα φιλοτεχνημένα την περίοδο 1991-1993.