Project Description

ΔΡΑΣΕΙΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2020- 2021

Οκτώβριος 2020

 • Πραγματοποιήθηκε συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντινίδη, συντονιστή της Δράμας, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Δράμας στις 02 Οκτωβρίου. (https://www.facebook.com/alphanews.dramas.73/videos/1010483579467236)
 • Πραγματοποιήθηκε συνέντευξη στο Center ΤV στην τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή “Ola Οn Camera” από τους δημοσιογράφους κ. Γιάννη Κομνηνό και το κ. Νίκο Ταραμπατζή στους συνεργάτες μας Κατερίνα Χατζηδημητρίου, Έφη Λοϊζά & Σταυρούλα Χρυσοπούλου στις 9 Οκτωβρίου.
 • Πραγματοποιήθηκε συνέντευξη στο τμήμα Διασύνδεσης Του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στη Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου στις 12 Οκτωβρίου.

(https://dasta.duth.gr/?q=node/1352#.YAh7wnYzbIU)
Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών | Δομή  Απασχόλησης Σταδιοδρομίας)

 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών του Δοξάτου και εκπροσώπων του Δ.Σ., στις 16 Οκτωβρίου.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών της Ξάνθης και εκπροσώπων του Δ.Σ., στις 16 Οκτωβρίου στον Χορευτικό Όμιλο Ξάνθης.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών της Καβάλας και εκπροσώπων του Δ.Σ., στις 18 Οκτωβρίου.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών του Μαραθώνα και εκπροσώπων του Δ.Σ., στις 31 Οκτωβρίου.

Νοέμβριος 2020

 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων διαδικτυακών προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών από όλη την Ελλάδα και εκπροσώπων του Δ.Σ., στις 02 & 04 Νοεμβρίου.
 • Πραγματοποιήθηκε συνέντευξη στην τηλεοπτική πρωινή ενημερωτική εκπομπή “Καθημερινά και απλά” της ΕΡΤ 3 με την κ. Μαρία Χατζηδημητρίου και το κ. Χάρη Αρβανιτίδη με θέμα «Διαταραχή άγχους και φόβου στην περίοδο του κορωνοιού. Πώς να ανησυχείς με τον σωστό τρόπο» από τηΔρ. Σοφία Χατζηνικολάου  Επικεφαλής του Κ.Π.Ε.Π. στις 9 Νοεμβρίου.
 • Συνέντευξη στο Center ΤV στις 10 Νοεμβρίου με τη Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου, Επικεφαλής του Κ.Π.Ε.Π. στην ενημερωτική εκπομπή«Ola on camera».  Με θέμα: «Διαταραχή άγχους και φόβου στην περίοδο του κορωνοϊού. Πώς να ανησυχείς με τον σωστό τρόπο».
 • Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των σπουδαστών του Κ.Π.Ε.Π. για τον τρόπου που μπορούν να διαχειρίζονται τον φόβο και το άγχος στην περίοδο του Κορωνοιού μέσω της δημοσίευσης ενός άρθρου με τίτλο: «Φόβος, Διαταραχή Άγχους και Υποχονδρίαση στην περίοδο του Κορωνοϊού» της Δρ. Σοφίας Χατζηνικολάου στις 18 Νοεμβρίου.
 • Πραγματοποιήθηκε συμμετοχή των σπουδαστών τα τελευταία 3 χρόνια στη δράση «Φέρε το καπάκι….να γίνει αμαξίδιο» του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού – Τ.Τ. Καβάλας  για την επίτευξη ενός σπουδαίου σκοπού.

Στις 29 Νοεμβρίου λάβαμε ευχαριστήρια επιστολή:

Προς:
Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Τ.Τ. Καβάλας συνεπής στη δέσμευση του για συμμετοχή στην κοινωνία, διοργάνωνε τα τελευταία 3 χρόνια τη δράση Φέρε το καπάκι ……. να γίνει αμαξίδιο.

Λόγω των δεδομένων συνθηκών, η δράση αυτή περιορίστηκε για φέτος στο να συλλέξουμε πλαστικά καπάκια για ένα συμπολίτη μας που τα έχει ανάγκη.

Τα μέλη του Τοπικού τμήματος Καβάλας ευχαριστούν θερμά τα μέλη του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών για την συνδρομή τους στη συλλογή πλαστικών καπακιών με σκοπό να συνδράμουν στο στόχο της δράσης μας.

Η βοήθεια σας ήταν αληθινά πολύτιμη και ελπίζουμε σε μελλοντική συνεργασία.

Τα μέλη του Τοπικού Τμήματος σας ευχόμαστε ολόψυχα, Καλές Γιορτές σε σας και τις οικογένειες σας.

 

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος Κατερίνα Κολοζώφ &η Τοπική έφορος Εμμανουέλλα Κοντοστόλη

 • Πραγματοποιήθηκε καμπάνια σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Καβάλας με τίτλο «Με βλέπεις;», με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα για την «Εξάλειψη της Βίας κατά γυναικών». Στην καμπάνια συμμετείχε η Υπεύθυνη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών κ. Χρυσοπούλου Σταυρούλα μαζί με αξιόλογες γυναίκες της Καβάλας.

Δεκέμβριος 2020

 • Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των σπουδαστών του Κ.Π.Ε.Π. για το πένθος και τον αποχαιρετισμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας μέσω της δημοσίευσης ενός άρθρου με τίτλο: «Πώς η πανδημία του νέου Κορονοϊού Covid -19 άλλαξε τον τρόπο που τελούνται οι αποχαιρετισμοί των δικών μας ανθρώπων» της Δρ. Σοφίας Χατζηνικολάου στις 02 Δεκεμβρίου.
 • Πραγματοποιήθηκε Διαδικτυακή δράση με θέμα: «Εξάλειψη κακοποίησης κατά των γυναικών» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνίδων γυναικών στο Ηνωμένο Βασίλειο ( Greek Ladies in the U.K.) στις 03 Δεκεμβρίου.
 • Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εσπερίδα εθελοντισμού υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, την Εθελοντισμού Helphellas και το φορέα ΘΕΛΩ με τίτλο: «Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» στις 05 Δεκεμβρίου.

Εκτός από τους εκπροσώπους του Κ.Π.Ε.Π., την κ. Πλατσίδου Μαρία και την κ. Χατζηνικολάου Σοφία, απηύθυναν χαιρετισμό και πολύ σημαντικές προσωπικότητες της κοινωνίας μας, όπου έδωσαν τη δική τους οπτική για τον εθελοντισμό ως ευκαιρία ζωής:

~ ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος

~ o Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης

~ Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη

~ η Υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου

~ ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ

~ ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης

~ ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα κλίματος, ενέργειας, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας, κ. Γεώργιος Κρεμλής

~ ο Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου

~ ο Δήμαρχος Αμαρουσίου , Θεόδωρος Αμπατζόγλου

 • Πραγματοποιήθηκε αρχή συνεργασίας του Κ.Π.Ε.Π. με την Ακαδημία Εθελοντισμού HELP HELLAS με σκοπό να δημιουργούν έναν κοινωνικό χώρο στο οποίο βρίσκει έκφραση μια νέα υγιή κοινωνία Ενεργών και Εθελοντών Πολιτών!  Σκοπός η προετοιμασία του Εθελοντή να θωρακίσει πρώτα τον εαυτό του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει στο ευρύτερο περιβάλλον του. Όμως πολύ σημαντικό ρόλο έχει και η ενδυνάμωση του ατόμου που θα ασχοληθεί με τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜO σε όλες του τις μορφές. Η ευαισθητοποίηση αλλά και η απόκτηση της εθελοντικής συνείδησης στην καθημερινότητά μας, μονάχα μέσα από την εκπαίδευση που παρέχουμε από την πρώιμη ηλικία ως και την Τρίτη ηλικία, μπορεί να επιτευχθεί. Συγκεκριμένα με την καλλιέργεια αξιών και κοινωνικών δεξιοτήτων όπως ενσυναίσθηση, ενεργητική ακρόαση, τεχνικές ειρηνικής συνύπαρξης και προτύπων ήθους, συνδυασμένης με τη διάθεση ενεργούς κι ενσυνείδητης κοινωνικής προσφοράς, μπορούμε να ευελπιστούμε ότι η Χώρα μας θα πορευτεί στο μέλλον με κοινωνική συνοχή κι αλληλεγγύη.
 • Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τους σπουδαστές του Κ.Π.Ε.Π. για τη διατροφή κατά τη διάρκεια της πανδημίας με δημοσίευση άρθρου με τίτλο: «Πώς η διατροφή αποτελεί προστασία από τον COVID-19» σε συνεργασία με τον κ. Κωστούλα Θεόφιλο, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο στις 7 Δεκεμβρίου.

Ιανουάριος 2021

 • Πραγματοποιήθηκε η ίδρυση του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Τρίτης Ηλικίας» σε συνεργασία με την Ακαδημία Εθελοντισμού HELPHELLAS στις  11 Ιανουαρίου. Στόχος της συνεργασίας είναι η ενεργός γήρανση του πληθυσμού και η Διαγενεακή αλληλεγγύη μέσα από την ενημέρωση, υποστήριξη και ενεργοποίηση ατόμων της Τρίτης Ηλικίας για μία Υγιή, Ενεργή και Δημιουργική Ζωή.

Φεβρουάριος 2021

 • Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό σεμινάριο σε συνεργασία με τον Δρ. Δημήτρη Φλαμούρη στις 19 Φεβρουαρίου με θέμα: «Επικοινωνώντας καλύτερα μέσα στην πανδημία». Στο τέλος του σεμιναρίου υπήρχε ενεργή συμμετοχή των σπουδαστών και μελών του Κ.Π.Ε.Π. που παρακολούθησαν με ερωτήσεις και αλληλεδραστική συζήτηση. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε μέσω του προγράμματος.
 • Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού σε συνεργασία με την  Επιτροπή Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με την Υγειονομική Επιτροπή του Τμήματος Ιατρικής. Η εκδήλωση είχε τίτλο «Το ΑΠΘ στηρίζει τον εμβολιασμό. Λέει ναι στη ζωή» και πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου. Στην εκδήλωση  συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητής Θεόδωρος Δαρδαβέσης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Κυριάκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας, Καθηγητής Κωνσταντίνος Νάτσης, καθώς και μέλη ΔΕΠ της Σχολής Επιστημών Υγείας.

Μάρτιος 2021

 • Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό σεμινάριο σε συνεργασία με τον  Δρ. Ιωάννη Συρίγο στις 05 Μαρτίου με θέμα: «Ανάλυση Ονείρων». Στο τέλος του σεμιναρίου υπήρχε ενεργή συμμετοχή των σπουδαστών και μελών του Κ.Π.Ε.Π. που παρακολούθησαν με ερωτήσεις και αλληλεδραστική συζήτηση. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε μέσω του προγράμματος Zoom.
 • Πραγματοποιήθηκε μια διαδικτυακή διημερίδα στις 6 & 7   Μαρτίου σε συνεργασία με τον ΚΡΙΚΟ ΖΩΗΣ με τίτλο: «Κληρονομικά Μεταβολικά Νοσήματα: Κοινός μας Αγώνας το δικό σου σπάνιο νόσημα». Στο προεδρείο της ημερίδας συμμετείχε η Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου Επικεφαλής του Κ.Π.Ε.Π.
 • Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό σεμινάριο σε συνεργασία με την Τσουλουχοπούλου Βίκυ, Σύμβουλο NLP στις 26 Μαρτίου με θέμα: «Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός». Στο τέλος του σεμιναρίου υπήρχε ενεργή συμμετοχή των σπουδαστών και μελών του Κ.Π.Ε.Π. που παρακολούθησαν με ερωτήσεις και αλληλεδραστική συζήτηση. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε μέσω του προγράμματος Zoom.