Project Description

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!!!!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 20 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ 49 ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ & ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΖΩΗ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ & ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ!!!!

Το Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδος (Κ.Ι.Ε.Π.Ε.) δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα υλοποιώντας επιμορφωτικά προγράμματα με σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξαρτήτως ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου και επαγγελματικής ενασχόλησης, να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης και δράσης του αλλά και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα, μέσα από σειρές – κύκλους μορφωτικών μαθημάτων, προγραμμάτων συμβουλευτικής υποστήριξης, ημερίδων, διαλέξεων και συνεδρίων με επίκαιρα αλλά και διαχρονικά  θέματα.

Το Κ.Ι.Ε.Π.Ε. σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι γνώσης και έκφρασης μέσα από τα διαδικτυακά μαθήματα διαδικτυακά και δια ζώσης.

Το πρόγραμμα του Κ.Ι.Ε.Π.Ε. κατά τη διάρκεια του 2022-2023 περιλαμβάνει θέματα από το ευρύ επιστημονικό πεδίο της Ψυχικής, Σωματικής και Κοινωνικής Υγείας. Διαπρεπείς στον χώρο τους επιστήμονες κλήθηκαν, μέσα από συστηματικά οργανωμένες σειρές μαθημάτων, να προσφέρουν στα μέλη του φορέα Κ.Ι.Ε.Π.Ε. έγκυρες, κατασταλαγμένες γνώσεις αλλά και προβληματισμούς.

Από τις 31 Οκτωβρίου του 2022 θα ξεκινήσουν οι παρακάτω ετήσιοι επιμορφωτικοί τομείς εξ αποστάσεως :

 

1) Αυτοβελτίωση

2) Ταξίδι Εσωτερικής Ενέργειας και Αφύπνισης

3) Έξοδος από τον κύκλο των εξαρτήσεων

4) Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός

5) Υγεία και Αντιγήρανση

6) Ψυχολογία Marketing

7) Ψυχολογικές Τεχνικές Ενδυνάμωσης

8) Θεραπευτική Ομάδα Ψυχολογίας Χρυσούπολης

9) Ωριμάζω και το απολαμβάνω

10) Λογοτεχνία και Εκπαίδευση

11) Παιδική Λογοτεχνία Ενηλίκων

12) Δημιουργική Γραφή Πανελλήνιο

13) Δημιουργική Γραφή Καβάλας Α’ κύκλος

14) Δημιουργική Γραφή Καβάλας Β’ κύκλος

15) Δημιουργική Γραφή Κοζάνης

16) Δημιουργική Γραφή Πτολεμαΐδας

17) Δημιουργική Γραφή Δράμας

Από τις 31 Οκτωβρίου του 2022 θα ξεκινήσουν, επίσης, οι παρακάτω ετήσιοι επιμορφωτικοί τομείς δια ζώσης:

1) Το νόημα της Ζωής- Καβάλα

2) Αυτογνωσία- Κοζάνη

3) Ψυχολογία -Προσοτσάνη Δράμας

4) Δημιουργική Γραφή Γ’ κύκλος – Καβάλα

Διευκρινίσεις για τα προγράμματα ενηλίκων

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε 15 τετράωρες συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο, από τις 31 Οκτωβρίου 2022 έως τον Ιούνιο του 2023. Συνοδεύονται από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.) και θα έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, βιωματικών εργαστηρίων και αλληλεπιδραστικών συζητήσεων. Στο κλείσιμο του προγράμματος θα απονεμηθούν Βεβαιώσεις Ετήσιας Επιμόρφωσης.

Προϋποθέσεις

  • Δεχόμαστε από τις 15 Ιουνίου έως τις 30 Οκτωβρίου 2022 αιτήσεις εγγραφών μελών άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από το εθνικό, μορφωτικό, οικονομικό ή κοινωνικό τους επίπεδο.
  • Στη σελίδα του Κ.Ι.Ε.Π.Ε. : https://www.koinonikoinst.com/ υπάρχει ηλεκτρονική αίτηση όπου η δήλωση συμμετοχής στη θεματική ενότητα είναι ταυτόχρονα και υπεύθυνη πράξη αυτοδέσμευσης.
  • Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν έως και 4 απουσίες για τη χορήγηση της Βεβαίωσης Ετήσιας Επιμόρφωσης.

  • Το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα για την κάθε θεματική ενότητα του Κ.Ι.Ε.Π.Ε. κοστίζει για τα νέα μέλη 150 Ευρώ και για τα ήδη ενεργά μέλη 140 Ευρώ διαδικτυακά και 160 Ευρώ Δια Ζώσης. Το ποσό καταβάλλεται στην Τράπεζα Πειραιώς, στον αριθμό λογαριασμού του Κ.Ι.Ε.Π.Ε. : GR18 0172 2110 0052 1110 7513 689

  • Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής.

  • Στην κατάθεση αναγράφεται υποχρεωτικά το ονοματεπώνυμο και το τμήμα παρακολούθησης.
  • Υπάρχει η δυνατότητα για τους σπουδαστές να εκπονήσουν προαιρετική εργασία (από ένα έως τέσσερα άτομα) σε μία υποθεματική κατηγορία κάποιας θεματικής ενότητας την οποία παρακολουθούν έχοντας τη βοήθεια και την υποστήριξη (ερευνητική και βιβλιογραφική) του ανάλογου εισηγητή. Η εργασία αυτή θα μπορεί να αναρτάται δημόσια σε ηλεκτρονικό περιοδικό με ISSN ή στην ιστοσελίδα του φορέα και να παρουσιάζεται με μορφή προφορικής ανακοίνωσης στο Πανελλήνιο Συνέδριο που θα διοργανώνεται από το φορέα κάθε δύο χρόνια.

  • Παράλληλα θα συμμετέχει δωρεάν και σε διάφορες δράσεις που διοργανώνει ο φορέας (προβολή ταινίας, βιβλιοπαρουσιάσεις, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και επισκέψεις κ.ά.)

Επικοινωνία & Εγγραφή

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Υπεύθυνη Ελλάδoς κα Χρυσοπούλου Σταυρούλα στο τηλ. 6942062499 και τη Γραμματεία κα Μιχαλούδη Δώρα στο τηλ. 6988603791.

Πληροφορίες-Δηλώσεις Συμμετοχής στη Γραμματεία του Κ.Ι.Ε.Π.Ε.:

τηλ. 2310-211335 & 6988603791

Ιστοσελίδα: https://www.koinonikoinst.com/

Facebook: Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδος

E-mail: koinonikoinst@gmail.com