2018-2019

Δελτίο Τύπου

Από το Σάββατο 13 Απριλίου ξεκινάει η πρώτη χρονιά λειτουργίας του “Παιδικού Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ε.Π.” στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό κέντρο Ιστορίας και Λαογραφίας του Δήμου Αλεξάνδρειας για τα παιδιά Δημοτικού & Γυμνασίου με μαθήματα Δημιουργικής Γραφής
Σωματείο Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών με το διακριτικό τίτλο:
Φορέας υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων
Το “Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών” είναι ένας εκπαιδευτικός φορές που συστάθηκε στην Καβάλα και υλοποιεί επιμορφωτικά προγράμματα μη Χρηματοδοτούμενα από κάποιο Κρατικό Φορέα. Σκοπός του φορέα είναι να δώσει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο πέρα από ηλικία, μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματική ενασχόληση, να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης και δράσης του αλλά και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα, μέσα από σειρές-κύκλους μορφωτικών μαθημάτων. προγραμμάτων συμβουλευτικής υποστήριξης, ημερίδων, διαλέξεων και συνεδρίων με επίκαιρα αλλά και διαχρονικά θέματα και ζητήματα.
Το “Κοινωνικό Πανεπιστήμιο” λειτουργεί με επιτυχία εδώ και επτά συνεχή χρόνια στις πόλεις Καβάλα, Χρυσούπολη, Ξάνθη, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Βέροια, Τύρναβο, Μαραθώνα, Πάτρα και Μουζάκι.
τος 2019-2020
Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου κατά το έτος 2019-2020 περιλαμβάνει θέματα από το ευρύ επιστημονικό πεδίο της Δημιουργικής Γραφής στα παιδιά. Διαπρεπείς στο χώρο τους επιστήμονες κλήθηκαν, μέσα από συστηματικά οργανωμένες σειρές μαθημάτων, να προσφέρουν στα μέλη του φορέα “Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών” έγκυρες, κατασταλαγμένες γνώσεις αλλά και εμπειρίες γραφής.
Ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτών μας εκπαιδεύεται με το πρόγραμμα Erasmus + του ΙΚΥ (Εθνική Μονάδα Συντονισμού Ενηλίκων Erasmus +) στον Τομέα Εκπαίδευσης Ενηλίκων και στη συνέχεια μεταδίδει τις γνώσεις και τις δεξιότητες του στους σπουδαστές του Κ.Π.Ε.Π.
Τα μαθήματα της Δημιουργικής Γραφής για παιδιά θα πραγματοποιηθούν σε 10 συναντήσεις ξεκινώντας από 13/4/2019 έως 22/6/2019. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένα βιωματικό διαδραστικό εργαστήρι ανάγνωσης και γραφής. Ένα μαθητικό εργαστήρι δράσης στο οποίο τα παιδιά παίζουν και εξοικειώνονται με τις λέξεις και με τις τεχνικές συγγραφής. Οι μικροί δημιουργοί μέσα από μια διαρκή ενεργητική διαδικασία ανακαλύπτουν, μαθαίνουν και δημιουργούν. Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της δημιουργικότητας, της φαντασίας και η άμεσα εξοικείωση με τη γραφή. Μέσα από την αξιοποίηση πολλών μορφών Τέχνης όπως τη λογοτεχνία, την ποίηση, τη μουσική, τη ζωγραφική και το θέατρο τα παιδιά γράφουν τις δικές τους προσωπικές ιστορίες. Μια διαδικασία δημιουργίας που συμβάλλει στην σωστή οργάνωση και έκφραση των ιδεών αλλά και στην αποτελεσματικότερη επικοινωνία. Μέσα από μια διαδρομή δημιουργική, συνεργατική και διασκεδαστική τα παιδιά στο τέλος μπορούν να γράψουν τη δική τους ιστορία.
Από το Σάββατο 13 Απρίλη 2019 θα ξεκινήσει ο παρακάτω ετήσιος επιμορφωτικός τομέας για παιδιά:

  1. Δημιουργική Γραφή (θέματα που άπτονται της ψυχικής, κοινωνικής και σωματικής έκφρασης) από τις 11:30 – 13:30 στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό κέντρο Ιστορίας και Λαογραφίας του Δήμου Αλεξάνδρειας

Στο κλείσιμο του προγράμματος θα απονεμηθούν Βεβαιώσεις Τρίμηνης Επιμόρφωσης.
Προϋποθέσεις:

  • Δεχόμαστε αιτήσεις εγγραφών μελών για τα τμήματα των παιδιών στη σελίδα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου http://www.koinonikoinst.com όπου υπάρχει ηλεκτρονική αίτηση και είναι ταυτόχρονα και υπεύθυνη πράξη αυτοδέσμευσης.
  • Τα παιδιά μπορούν να πραγματοποιήσουν έως και 4 απουσίες για τη χορήγηση της Βεβαίωσης Ετήσιας Επιμόρφωσης.
  • Το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα για την κάθε θεματική ενότητα του “Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ε.Π” έχει την παρακάτω οικονομική συνδρομή για το έτος 2019-2020:
  • Καταβάλλεται το ποσό 60 ευρώ για τα παιδιά στην Τράπεζα Πειραιώς, στον αριθμό λογαριασμού του “Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ε.Π.”: IBAN GR 56017 1618 0006 6181 2768 7051
  • Στην κατάθεση αναγράφεται υποχρεωτικά το όνομα και η πόλη παρακολούθησης.
  • Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής.

Επικοινωνία
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν και με τη συντονίστρια του νομού Ημαθίας, κ. Παπαδήμου Πάττυ στο τηλ. 6977024950 και με τη Γραμματεία του Κ.Π.Ε.Π. κ. Έφη Λοιζά στο τηλ. 6906501716 και 6942434306 για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση (ιστοσελίδα: www.koinonikoinst.com).
Υπάρχει ακόμα δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας στο e-mail:
koinonikopanep@gmail.com & fb: Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών