2020-2021

Στη Ξάνθη σήμερα 18/10/2020 την εκκίνηση για τη νέα χρονιά του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών έδωσαν οι

Σοφία Χατζηνικολάου & Σταυρούλα Χρυσοπούλου. Καλή επιτυχία με θετική ενέργεια σε όλους.
 

Εν. Ξάνθη 2020


2019-2020

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των σπουδαστών και φίλων του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών Ανατολικής Μακεδ. & Θράκης την Κυριακή στο κόψιμο της βασιλόπιτας ,που πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο στο “Πρώτο Κατσίκι”.

Τυχερή & ευνοούμενη της χρονιάς από τους σπουδαστές η κα Σούλα Ταπτέλη ,παίρνοντας ένα πανέμορφο κόσμημα χορηγία απο γνωστό κοσμηματοπωλείο της πόλης μας Άξιος-Σοφία Σοφια Χατζηβασιλειου και από το Δ.Σ. & τους Συντονιστές ,τυχερή η επικεφαλής κα ΣΟΦΙΑ Χατζηνικολάου.

Ανταλλάξαμε ευχές, για ένα δημιουργικό, ευλογημένο χρόνο για όλους, με αγάπη, γαλήνη ,αφθονία…,& αυτογνωσία !!!

Διασκεδάσαμε πολύ, φάγαμε γευστικά, τραγουδήσαμε , χορέψαμε με ζωντανή μουσική …περάσαμε υπέροχα γιατί έχουμε θετική σκέψη , χαμογογελάμε και το απολαμβάνουμε ..
Πίτα 2020


Στη Ξάνθη, στις 25/10/2019 το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών έκανε την έναρξη της νέας χρονιάς 2019-20 με τη συμμετοχή νέων μελών και παλιών σπουδαστών που μας ακολουθούν!
Καλή δημιουργική χρονιά!!!

Έναρξη Ξάνθη 19-20


Η απώλεια και το πένθος είναι μέρος της ζωής μας. Όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ζητήματα πένθους στη ζωή τους, από τα πλέον αναμενόμενα έως τα πλέον ακραία.
Ειναι λοιπόν σημαντικό οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς να έχουν γνώσεις και στήριξη για να μπορέσουν και οι ίδιοι με την σειρά τους να στηρίξουν το παιδί στην απώλειά του.

Γιαυτό ήταν και μεγάλη η συμμετοχή κόσμου απο γονείς ,εκπαιδευτικούς, μέλη ,και φίλοι του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών που παρακολούθησαν την ημερίδα με θέμα ” Διαχείριση Απωλειών “σε συνδιοργάνωση με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης στην Ξάνθη στις 18/10/2019 , με την Δρ.Σοφία Χατζηνικολάου,τ.Σχολική Σύμβουλο, Επικεφαλής Κ.Π.Ε.Π.,Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας & Δρ. Τάνια Αναγνωστοπούλου,Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογίας & Υγείας.

 
 
 

"Πένθος" Ξάνθη 19-20


 

Αδιαπραγμάτευτη η επιτυχία και η προσέλευση του κόσμου στο βιωματικό σεμινάριο ” Η Τέχνη της Διαπραγμάτευσης ” σε μια συνδιοργάνωση του Κοινωνικού Πανεπισημίου Ενεργών Πολιτών με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης” στην Ξάνθη την Δευτέρα 7/10/2019.
Η καταπληκτική εσήγηση της κας Κατερίνας Χατζηδημητρίου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, εκφράζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις τους , οι οποίοι έδειξαν εμπράκτως μεγάλο ενδιαφέρον για τα προγράμματα του εκπαιδευτικού φορέα του Κ.Π.Ε.Π. δηλώνοντας την εγγραφή τους.

"Διαπραγμάτευση" Ξάνθη 19-20


01 (Αντιγραφή)

Ξάνθη: 8/10/2019

ΗΜΕΡΙΔΑ

ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΗΒΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΝΗΛΙΚΑ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Με ιδιαίτερη τιμή σας ανακοινώνουμε την ημερίδα με θέμα Διαχείριση Απωλειών, το οποίο διοργανώνεται από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης και το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 με την κ. Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου, Τ. Σχολική Σύμβουλο, Επικεφαλής Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών, Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας & κ. Δρ. Τάνια Αναγνωστοπούλου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογίας & Υγείας.

Τόπος διεξαγωγής: το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης, ώρες: 18:30-20:30.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ:

Η απώλεια και το πένθος είναι μέρος της ζωής μας. Όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ζητήματα πένθους στη ζωή τους, από τα πλέον αναμενόμενα – απώλεια κατοικίδιου, διαζύγιο- έως τα πλέον ακραία – θάνατος.

Η εμπειρία έχει δείξει πως όταν η οικογένεια και το σχολείο δίνουν τον χώρο στο παιδί να μιλήσει για το πένθος του και να επεξεργαστεί τα συναισθήματά του, τότε η απώλεια συμβάλλει στην ανάπτυξη σύνθετων δεξιοτήτων ζωής και βοηθάει το παιδί να ωριμάσει και να σταθεί στα πόδια του με τον καλύτερο τρόπο.

Στην αντίθετη περίπτωση, το πένθος εγκυστώνεται, γίνεται μια κρυφή πληγή που δημιουργεί μια σειρά από συμπτώματα, όπως επιθετικότητα, διάσπαση προσοχής, αδυναμία συγκέντρωσης στα μαθήματα, σωματοποίηση, διαταραχές στην πρόσληψη τροφής και τον ύπνο, απόσυρση.

Είναι, λοιπόν, σημαντικό οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς να έχουν γνώσεις και στήριξη για να μπορέσουν και οι ίδιοι με τη σειρά τους να στηρίξουν το παιδί στην απώλειά του.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς, ψυχολόγους, ειδικούς ψυχικής υγείας και όποιον άλλον ενδιαφέρεται και έχει ως στόχους:

  1. Να προσφέρει γνώσεις αλλά και πραγματικά περιστατικά στους συμμετέχοντες σχετικά με το πένθος των παιδιών και τον τρόπο διαχείρισης του πένθους στην οικογένεια και το σχολείο.
  2. Να δώσει κατευθύνσεις στους συμμετέχοντες όσον αφορά ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην τάξη ΠΡΙΝ συμβεί κάποια απώλεια, έτσι ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες ζωής που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις.
  3. Να συζητήσει πραγματικά περιστατικά απώλειας και πένθους στα οποία καλούμαστε να δώσουμε απαντήσεις στο σχολείο ή την οικογένεια.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Οδ. Ανδρούτσου & 12 Αποστόλων | Καπνεργατών 9 | τηλ.: 25410 29282 – 26635, fax.: 25410 62086

www.fthrace.gr | blog: fthrace.blogspot.com | email: fthrace@otenet.grΣύντομο Βιογραφικό των ομιλητριών

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Γραμματεία: Έφη Λοιζά, τηλ: 6906501716 & 6942434306

fb: Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών

e-mail: koinonikopanep@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.koinonikoinst.com


Σεμινάριο “Η Τέχνη της Διαπραγμάτευσης” από την Κατερίνα Χατζηδημητρίου, 7 Οκτωβρίου 2019 στην Ξάνθη.

Διαπραγμάτευση 7/10/2019


Συνέντευξη του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών στο κανάλι Center


2018-2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Η έναρξη των επιμορφωτικών προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. για την Ξάνθη θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, την Τετάρτη στις 24 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18:00 – 20:00.
Σας ευχαριστούμε ολόψυχα για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στον εκπαιδευτικό μας φορέα για τέταρτη συνεχή χρονιά και σας ευχόμαστε καλή δημιουργική χρονιά!!

Με εκτίμηση,

ΤΟ Δ.Σ. του Κ.Π.Ε.Π.


2017-2018

Θεραπευτικές Τεχνικές Ψυχολογίας – Ξάνθη – 17/03/18

Θεραπευτικές Τεχνικές Ψυχολογίας - Ξάνθη - 17/03/18


Κοπή πίτας 2018.

Κοπή Πίτας Ξάνθη 2017-2018


Ξάνθη 2017-2018