2019-2020

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: Στη Θάσο μέχρι τον Ιούνιο!
31 Ιανουαρίου, 2020 Κατηγορία/ες: ΘάσοςΠαιδί – Εκπαίδευση
Της Έφης Βαλίλα, Δημοσιογράφος

Στις αρχές του 2020 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή συνάντηση του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών πολιτών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καλογερικού στον Λιμένα, με την παρουσία του Δημάρχου κ. Λευτέρη Κυριακίδη. Εμείς είχαμε μια συνομιλία σε βάθος με την κα Χρυσοπούλου Σταυρούλα, υπεύθυνη Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και συντονίστρια των τμημάτων. Της θέσαμε κάποια βασικά ερωτήματα όπως: Ποια τα χαρακτηριστικά του Πανεπιστημίου, τα μαθήματα και το πρόγραμμα συνοπτικά, εάν υπάρχει οικονομική συμμετοχή και τέλος αν παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης των μαθημάτων.

Τα χαρακτηριστικά του Πανεπιστημίου

Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών (Κ.Π.Ε.Π.) ήρθε στη Θάσο για την εμπέδωση της γνώσης, της μάθησης, της επικοινωνίας και της κοινωνικότητας. Ο συγκεκριμένος μορφωτικός φορέας, συμβάλλει στη διεύρυνση της σκέψης και της δράσης, μέσω των διαλέξεων.

Οι ημερομηνίες των μαθημάτων

Όσον αφορά για τα μαθήματα, η κα. Χρυσοπούλου μας διαβεβαίωσε ότι επιμερίζονται σε 14 εβδομαδιαίες συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή (11:00-13:30), μέχρι τον Ιούνιο του 2020, συνεπικουρούμενα πάντα από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.). Έχουν δε και τη μορφή εισηγήσεων, βιωματικών εργαστηρίων και αλληλεπιδραστικών συζητήσεων.

Εγγραφή  και Απονομή Βεβαιώσεων

Για το θέμα της οικονομικής συμμετοχής του υποψήφιου φοιτητή του Κοινωνικού Πανεπιστημίου, η συμμετοχή ανέρχεται στα 150€, με εφάπαξ πληρωμή. Συγχρόνως συμπληρώνεται και η αίτηση συμμετοχής στα μαθήματα. Μετά το πέρας του εκπαιδευτικού προγράμματος, απονέμονται «Βεβαιώσεις Ετήσιας Επιμόρφωσης», με τη διαβεβαίωση ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους κατοίκους της Θάσου μέσα από τις εκπαιδευτικές του ενότητες, αλλά και με παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ – ΜΑΝΑΓΕΜΕΝΤ

 «Αποτελεσματική επικοινωνία –Βελτίωση σχέσεων»
«Το προσωπικό Management για μια επιτυχημένη Ζωή – Σταδιοδρομία
«Τα Βασικά Χαρακτηριστικά των Κοινωνικών Δεξιοτήτων για Επιτυχημένη Καριέρα: Λήψη   Αποφάσεων»
«Βιογραφικό Σημείωμα – Συνέντευξη»
«Διαχείριση και Τεχνικές Προσωπικού & Εργασιακού Άγχους»
«Η Δύναμη του τώρα»
«Ψυχική ανθεκτικότητα»
«Πώς να Οικοδομήσω την Αυτοπεποίθησή μου»
«Ενεργητική Ακρόαση: Μαθαίνω ν’ ακούω ουσιαστικά στην καθημερινότητά μου»
«Τεχνικές Διαπραγμάτευσης Μέσα και Έξω από την Επιχείρηση»
«Καταναλωτισμός: Ευτυχία ή  αδιέξοδη παγίδα»
«Επιλογή Νέων Στελεχών για Συνεργασίες – Προσέλκυση Πελατών»
«Βάζοντας τα Όρια μου, Προστατεύω τον Εαυτό μου»
«Διαχείριση & Μάνατζμεντ του Προσωπικού Χρόνου»

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 2 πατώντας εδώ

Πηγή: https://www.enthasso.gr/koinwniko-panepistimio-thassos-iounio/?fbclid=IwAR08-5r2PKfUlrn6eJUUHSpmBlzqeCuCDNk6JCHW2FpRPz_mXtO2sU5bLnw


Στη Ποταμιά της νήσου Θάσου την Τρίτη 7/1/2020, στην εκκλησία της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου & Αγ. Χαραλάμπους, η Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου, Επικεφαλής του Κ.Π.Ε.Π & Διδάσκουσα στο ΠΑΜΑΚ, μίλησε για τη “Διαχείριση της Απώλειας”.
Ένα θέμα ανθρώπινο, κοινωνικό, που άγγιξε τους συμμετέχοντες, προβλημάτισε, συζητήθηκε, & αναζήτησαν παρόμοιες διαλέξεις που θα γίνονται στο Κ.Π.Ε.Π της Θάσου.
Ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση και την συνεργασία της εκπαιδευτικού κας Ελένης ΚΑΖΑΡΑ.

Ποταμιά


 

Το Κ.Π.Ε.Π….. “περνάει & θάλασσα” και διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης και δράσης και των κατοίκων της νήσου Θάσου…την Τρίτη 7/1/2020 πραγματοποίησε την πρώτη ανοιχτή συνάντηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καλογερικού στο Λιμένα.
Μας τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Κυριακίδης, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού μας φορέα, καθώς και την κα Thalia Bitsika για την ενεργό συμμετοχή και βοήθεια της στο έργο μας!  

Έναρξη Θάσος